Mondholte
Kauwen
Onze mond is het eerste deel van ons verteringsstelsel de appel begint hier al te verteren. Onze mond is er namelijk niet alleen voor om te kauwen en de appel in kleine stukjes te hakken, maar ook om het voedsel te laten vermengen met ons speeksel, omdat ons speeksel niet alleen bestaat uit water maar ook uit enzymen en antistoffen.
Tijdens het kauwen van de appel wordt de appel in stukjes gehakt en wordt het vermengd met ons speeksel waar onze enzymen en antistoffen aan het werk gaan.
Enzymen
De enzymen in ons speeksel heten Amylase dat zijn enzymen die tijdens de spijsvertering koolstofketens van Amylose een koolhydraat afbreekt en in stukken knipt. Hier worden deels de koolhydraten al afgebroken.
Slijm
De stukjes gekauwde appel worden vervolgens door het speekselslijm aan elkaar geplakt, zodat er geen losse stukjes in de luchtpijp kunnen schieten en onze luchtpijp of vertakkingen kunnen verstoppen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb